Tort cu crema de mascarpone si ciocolata - Desert delicios si aromat

de mirela0911 in Torturi, 1 Noi 2020 | 17250 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama care zilele trecute si-a sarbatorit ziua. A iesit un tort nu foarte dulce (asa cum ii place) si cu o combinatie de arome pe gustul tuturor.
La multi ani, mama! 
Ingredientele necesare pentru acest Tort cu crema de mascarpone si ciocolata - Desert delicios si aromat sunt: oua, zahar, faina, ciocolata, smantana, mascarpone, afine, zmeura.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Tort cu crema de mascarpone si ciocolata - Desert delicios si aromat

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 lg ulei
  • 12 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Stratul de ciocolata:

  • 150 g ciocolata cu lapte Callebaut
  • 50 g frisca lichida

Crema de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte Callebaut
  • 100 g frisca lichida
  • 100 g frisca batuta
  • afine si zmeura congelate

Crema de mascarpone:

  • 350 ml lapte dulce
  • 3 lg zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 g mascarpone
  • 1 lg zahar pudra
  • sirop de ciocolata pentru decor
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si ciocolata - Desert delicios si aromat:

Cum se prepara Tort cu crema de mascarpone si ciocolata - Desert delicios si aromat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile Se bat spuma zu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine. Se toarna peste spuma in 3 reprize, amestecandu-se incet, prin rasturnare pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un grilaj si se lasa la racit apoi se taie in doua.

Se prepara siropul. Apa si zaharul se pun pe foc 2-3 minute, se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga coaja rasa de lamaie.Se lasa sa se raceasca de tot.

Pentru stratul de ciocolata, se pune intr-o craticioara ciocolata impreuna cu frisca lichida. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca usor, amestecand continuu pana se dizolva toata ciocolata. Se ia de pe foc.

Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza. Se toarna stratul de ciocolata, se niveleaza apoi se da la frigider pana se intareste.

Crema de ciocolata: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se lasa sa se raceasca bine apoi se mixeaza usor. Se amesteca impreuna cu frisca batuta, cu miscari usoare.

Crema de mascarpone: Praful de budinca se dizolva in 5 lg de lapte. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se toarna budinca, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, cca 2 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit, amestecand din cand in cand in ea.

Dupa ce s-a racit, se adauga mascarponele mixand bine pana la omogenizare. Se adauga zaharul pudra (asta in cazul in care mai este nevoie) si se mai mixeaza.

Se scoate blatul de la frigider si se fac moatze din crema de ciocolata pe toata suprafata blatului. Printre moatze se asaza afinele apoi se pune jumatate din crema de mascarpone. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat, se insiropeaza, se fac din nou moatze de ciocolata, se pune zmeura iar la final se orneaza cu moatze din crema mascarpone. Deasupra se presara sos de ciocolata.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Incearca si reteta de Tort cu capsuni si ciocolata sau reteta de Tort cu ciocolata si zmeura, un desert delicios si aromat.

Iti recomandam si reteta delicioasa de Tort trio mousse de ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca blatul iese bombat deasupra la coacere, se indreapta taindu-se partea ridicata.

2

Initial am gandit altfel tortul, dar se poate prepara si fara acel strat de ciocolata.

3

Fructele pot fi diferite, in functie de disponibilitate si preferinta.

4

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si ciocolata - Desert delicios si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba