Yaaaay suntem 500 pe facebook! Va multumesc din suflet pentru aprecierile voastre si mai ales,pentru mesajele voastre dragute si pentru incurajari! ❤ Sunt deja aproape 8 luni de cand am creat blogul si uitandu-ma acum printre retetele vechi,mi-am dat seama cat de mult am evoluat ahaha:)).
Intotdeauna am admirat tot ce tine de "decor" si "imaginatie".Bloggeri care postau zilnic cate o reteta interesanta si gustoasa,modul in care si-au creat designul blogului si micile povestioare,care,dupa cum mi-ati spus si voi,sunt "inedite",mi-au facut pofta pe gatit-asa a aparut blogul meu care ma bucur ca este inspiratie pentru voi! Este intotdeauna placut sa gatesti si sa scri retete pe blog,apoi sa primesti poze si mesaje cu oameni draguti care ti-au incercat retetele si care spun:"ahh mai am pana sa ajung ca tine in ceea ce priveste decorul,dar gustul sigur e la fel"-muult mi-a luat si mie ca sa mai lucrez cu decoratul mancarii:)).
Va doresc o zi frumoasa si va las o reteta de tort cu crema de lapte,inflorat,de primavara!❤
-KSSS
*Intr-o reteta speciala de Pasti,am sa va prezint bloggerita care m-a inspirat cel mai mult!
Lista de ingrediente corespunde unui singur tortulet. Pentru blat,mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea tare si lucioasa. Punem apoi ciocolata topita si galbenusurile si mixam incotinuare. Adaugam apoi si faina,cacaua,praful de copt si vanilia.Punem hartie de copt in tava cu peretii detasabili,intindem usor blatul si lasam la cuptor pana cand se coace. Taiem blatul in 3.
Pentru crema,punem intr-o cratita faina,zaharul si amidonul si amestecam bine. Turnam apoi in fir subtire laptele,amestecand usor. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana cand compozitia se intareste ca o budinca (dureaza aprox. 10 minute). Lasam crema la racit,timp in care mixam frisca lichida pana cand devine densa. Punem din frisca batuta in crema de lapte,amestecand usor pana la incorporare completa.
Siropul il pregatim astfel: punem 2 linguri de zahar la caramelizat. Adaugam apoi apa si restul de zahar (cele 3 linguri),vanilia si lasam sa dea un clocot.
Asamblare: punem pe o farfurie primul blat,il insiropaaam binneeee de tot si apoi punem jumatate din crema de lapte. In urmatorul blat decupam un santulet pe care il umplem cu 2 linguri din crema de lapte amestecata cu colorant alimentar rosu (vezi pozele de mai jos). Insiropam usor pe margini al doilea blat,peste care punem restul de crema de lapte (alba). Punem si ultimul blat,il insiropam si dam tortuletul la frigider pentru 1-2 ore.
Pentru decor mixam frisca lichida. Separat,punem gelatina la umflat apoi o lasam la cuptorul cu microunde 2-3 secunde. Amestecam cu ajutorul unei spatule frisca batuta cu gelatina topita.
Jumatate din frisca cu gelatina o amestecam cu colorant rosu si cealalta jumatate cu colorant galben,apoi facem floricele pe tortulet.
Asa-i ca arata taaare dragut?
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/tort-cu-crema-de-lapte.html