Pentru 2 blaturi:
Pt crema de iaurt:
Pt jeleu de capsuni:
Blat:(impartim cantitatile date in 2)
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si lichiorul Angeli.Batem spuma tare albusurile,adaugam apoi zaharul mixand in continuare.Incorporam galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn.Amestecam faina cu praful de copt apoi o amestecam usor cu albusurile.Punem intr-o tava hartie de copt,turnam compozitia,nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 160-170 de grade cca 10-12min.Procedam la fel cu al doilea blat.
Crema de iaurt:
Pentru inceput pregatim capsunii.Ii spalam foarte bine si ii curatam de codite si frunze.200 de grame ii taiem bucatele si ii pudram cu zahar tos.100 de grame ii pasam marunt(eu am folosit blenderul).Punem apoi gelatina la hidratat in 40-50ml apa pentru 10min.
Batem frisca pana se intareste,adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.Adaugam iaurtul,capsunii si pasta de capsuni.Punem gelatina la topit pe baie de abur apoi o incorporam in crema.Amestecam toate ingredientele.
Punem un blat de tort pe un platou.Montam in jurul lui un inele de tort.Turnam crema de iaurt peste blat si punem la rece pana cand pregatim jeleul.
Jeleu:
Pentru inceput punem gelatina la hidratat in 40-50ml apa rece.
Cu ajutorul blenderului am facut capsunii(spalati si curatati in prealabil) pasta fina.Ii punem intr-o oala mai mica,adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra si alsam pe foc mic 4-5 min amestecand mereu.Luam apoi de pe foc si o lasam la temperatura camerei un minut-doua.
Adaugam gelatina si amestecam pana cand aceasta se topeste si se incorporeaza in jeleu.
Scoatem tortul din frigider ,punem al doilea blat apoi turnam jeleul deasupra acestuia.Lasam la rece cateva ore(eu l-am lasat toata noaptea) apoi il scoatem din frigider,indepartam inelul si ornam dupa preferinta...eu am avut ceva probleme la capitolul asta pt ca nu m-a ajutat deloc frisca pe care am avut-o..a iesit mai mult o smantana..in rest ..un gust foarte bun!