Tort cu capsuni

de delia64 in Torturi, 19 Mai 2014 | 25398 vizualizari

 

Fiind ziua nepoatei mele , fetita surorii mele am facut un tortulet cu capsuni .
M-am inspirat de la Merisor careia -i multumesc pentru idee .
A fost foarte gustos si apreciat tortul , aspectul mai lasa de dorit .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi Savoiardi
  • 1 kg. capsuni
  • 6 oua
  • 1 litru frisca Hulala
  • 6 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet gelatina de 20 gr. si 1 pachet de 10 gr .
  • 6 zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Se spala capsunele , se  curata de codite si se presara  peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama .

Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar  , 6 linguri faina  si 100 ml. lapte rece .

Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia de mai sus cand laptele incepe sa fiarba , amestecam pana se ingroasa crema .

Lasam crema la racit .

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si o incorporam in crema racita .

Batem frisca cu ajutorul mixerului si o impartim in 2 , o parte o amestecam cu crema de mai sus iar cealalta parte o lasam pentru ornat .

Punem gelatina  in 200 ml. apa rece si lasam 10 minute sa se inmoaie apoi  amestecam pe baie de abur pana se dizolva bine gelatina . O turnam calduta peste crema si amestecam sa se incorporeze bine . 

Se scurge siropul lasat de capsuni si fructele le adaugam in crema amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intr-un vas dreptunghiular asezam  o folie alimentara  si un strat de piscoturi trecute prin siropul lasat de capsuni  , un strat de crema , piscoturi si iar crema  la final ultimul strat de piscoturi .

Se acopera cu folia si se da la rece pana a doua zi .

Se rastoarna pe o tava tortul , se inlatura folia si se orneaza cu frisca si capsuni .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructele preferate la pregatirea tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin rosu si crema de capsune