Este un tort delicios si contine o cantitate de faina foarte mica.
Crema de cacao
Intr-un vas amestecam cacaua, zaharul si apa. Asezam pe foc si amestecam continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani mai groase. Tragem vasul de pe foc, adaugam galbenusurile mixand energic aprox. 3 min..
Blat
Albusurile impreuna cu un praf sare se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza inca 2-3 minute. Cu ajutorul unui tel incorporam cu grija faina si 1/3 din crema (rece) de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (diametru 26 cm.) si coacem in cuptorul preincalzit 15 minute la 150 grade, 35 minute la 160 grade. Dupa racire se taie blatul in doua.
Crema pentru umplut si ornat
Se mixeaza untul (tinut la temperatura camerei) impreuna cu ce a mai ramas din crema de mai sus (2/3) si esenta de rom pana ce compozitia devine pufoasa, apoi cu ajutorul unui tel se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana.Asamblare
Se lipesc cele 2 foi de blat cu 1/3 crema si se orneaza cu restul. Am ras deasupra ciocolata.
Pofta buna!
1
daca vreti ca tortul sa fie mai dulce mai adaugati 50 g zahar la cantitatea totala (eu il prefer mai putin dulce, imi place sa simt gustul intens de cacao)
2
in loc de ciocolata rasa puteti pune nuca caramelizata
3
untul puteti sa-l bateti spuma inainte de a-l amesteca cu cele 2/3 crema