Si pentru ca azi v-am servit cu ciorba si papricas, m-am gandit sa va indulcesc si cu un desert...
Pentru blat:
Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.
Coacem blatul la foc potrivit, cam 45’( facem testul cu scobitoarea).
Deschidem conservele de ananas si le scurgem bine de zeama.
Pentru crema:
Fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, din lapte,zahar si 4 plicuri praf si cand s-a racit putin, amestecam cu smantana, adaugam cuburile de ananas si omogenizam.
Dupa ce blatul s-a racit, il sectionam (in doua sau patru, cum doriti) il insiropam cu zeama din conserve si-l umplem cu crema, dar sa nu uitam sa lasam putina crema si pe deasupra, peste care asezam rondelele de ananas, putin suprapuse una peste alta, apoi decoram cu frisca.
Pofta buna!