Tort cu ananas

de lia maria in Torturi, 10 Sep 2010 | 5417 vizualizari

 

Si pentru ca azi v-am servit cu ciorba si papricas, m-am gandit sa va indulcesc si cu un desert...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • Sare
  • esenta de vanilie
  • Praf de copt
  • Crema
  • 2 conserve ananas( una cuburi+una rondele)
  • 1L lapte
  • 4 budinci vanilie
  • 8 linguri zahar
  • 400g smantana grasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Pentru blat:

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.

Coacem blatul la foc potrivit, cam 45’( facem testul cu scobitoarea).

Deschidem conservele de ananas si le scurgem bine de zeama.

Pentru crema:

Fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, din lapte,zahar si 4 plicuri praf si cand s-a racit putin, amestecam cu smantana, adaugam cuburile de ananas si omogenizam.

Dupa ce blatul s-a racit, il sectionam (in doua sau patru, cum doriti) il insiropam cu zeama din conserve si-l umplem cu crema, dar sa nu uitam sa lasam putina crema si pe deasupra, peste care asezam rondelele de ananas, putin suprapuse una peste alta, apoi decoram cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu trandafiri