Tort crocant cu crema de vanilie si visine

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 6242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 4 albusuri de ou
  • 450 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 2 pastai de vanilie
  • Pentru crema
  • 4 plicuri pudding de vanilie
  • 1,2 litri lapte
  • 50 gr zahar
  • Pentru décor
  • visine din compot, scurse bine
  • alune sarate, tocate mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crocant cu crema de vanilie si visine:

Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.
Se incalzeste cuptorul la 130⁰C.Pentru blaturi, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul pudra treptat, batandu-le bine pana cand zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut o bezea lucioasa.Se adauga semintele de vanilie si se amesteca bine.
Se tapeteaza tavile cu foi de copt.Se imparte bezeaua in 4 parti.Din fiecare parte se face un cerc de aprox. 20-25 cm diametru, intinzand bezeaua cu o lingura.Se reduce temperatura cuptorului la 120 ⁰C si se dau blaturile la copt 1 ora, apoi se inchide cuptorul si se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pentru asamblarea tortului, se aseaza cate un blat de bezea, un strat de crema de vanilie si se presara cateva visine.Tortul se va termina cu un blat de bezea apoi se presara cu cateva visine si alune tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crocant cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat