Acest tort a avut o dubla seminficatie, ziua de nastere a fiicei care a coincis cu intrarea la facultatea mult dorita. Ne bucuram foarte mult pentru aceasta realizare, pentru cadoul pe care si l-a facut si ii dorim mult succes in continuare. La multi ani !
Mod de preparare blat :
1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua.
2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare.
3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul unui tel.
4. Se tapeteaza cu hartie unsa cu unt o forma cu diametru de 22 cm, punem blatul la cuptorul preincalzit si-l lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea.
5. Se lasa la racit pe un gratar.
Pentru sirop: se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat.
Mod de preparare crema de ciocolata :
1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit.
2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine.
3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat.
Mod de preparare crema de caise :
1. Batem cu mixerul crema mascarpone la care am adaugat zaharul pudra.
2. Batem si frisca si o adaugam treptat cremei de mai sus.
3. Adaugam amestecului de frisca si mascarpone jeleul de caise. In cazul in care avem gem cu bucati mari de fructe, ar fi de preferat sa blendium pana devine ca un jeleu, altfel este mai greu de ornat.
4. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste crema, amestecand pentru a fi uniformizata.
5. Oprim 4-5 linguri pentru ornat, adaugand 1 picatura de colorant pentru realizarea trandafirasilor roz.
1
data viitoare in locul acestui blat am sa fac un pandispan clasic, s-ar potrivi la fix