Denumirea a fost data de fratele meu… tortul e pt ziua lui :D pt ca-s bolnavioara a trebuit sa gasesc o reteta care sa se faca rapid ... si am gasit :p
sambata o sa-i mai atasez cateva capsuni...
Pentru crema:
Pentru frisca:
Pentru ornare:
Sirop:
Am cumparat blaturile pentru ca m-as fi ars daca as fi copt atatea foi…
Tortul are in jur de 6 kg.
Prepararea cremei:
Galbenusurile se freaca bine zu zaharul, zaharul vanilat si faina.
Peste turnam 500 ml din lapte, care sa fie un pic caldut.
Restul de lapte se pune la fiert cu un praf de sare.
Cand laptele fierbe se pune vasul la bain marine si adaugam amestecul cu galbenusuri.
Amestecam continuu iar cand crema este foarte groasa o luam de pe foc si o dam la racit.
Intre timp batem bine albusurile cu o lingura cu zahar pudra.
Peste crema racita turnam albusurile si mixam bine bine.
Preparare frisca:
Gelatina se inmoaie si se da la racit.
Intre timp se bate frisca iar apoi se bate impreuna cu gelatina racita.
Siropul se face amestecand ingredientele.
Asamblare: foaie insiropata- crema-foaie- crema…. Si la sfarsit frisca
Am ornat cu o mingiuta din bombonele de ciocolata si gazon verde. Eh, si alte chestii neintelese :D
Se mananca pe data de 10 aprilie la ora 00.00… adica spre 11 aprilie, cand vom canta cat ne tin plamanii “multi ani traiasca!” fratelui meu drag si frumos… :x:x