Tort 1 iunie

de ana in Torturi, 2 Iun 2010 | 7473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • Crema 1
  • 1 plic gelatina
  • 400 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Crema 2
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 1 iunie:

Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit.

Crema 1:Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana incepe sa se inchege .(Aici eu am dato-n bara ,nu am calculat cantitatea corect si am pus numai jumatate de plic si nu mi s-a inchegat crema.Cand am rasturant tortul s-a scurs toata ,dar a fost buna ,i-a ramas aroma ,deci voi puneti 1 plic )

Crema 2 :Infierbantam laptele ,punem ciocolata sa se topeasca in lapte ,lasam sa se raceasca ,apoi adaugam frisca si la sfarsit gelatina inmuiata si dizolvata.La fel ,dam la rece pana incepe sa se inchege .

Eu am facut o rochita de papusa ,dar din cauza cremei 1 nu a capatat un aspect deosebit .

Blatul l-am feliat in 3 discuri ,apoi  le-am taiat din ce in ce mai mici ,si am folosit 2 castoane pentru asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 1 iunie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort