Tochitura...altfel

de Miha in Porc, 8 Apr 2011 | 11817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de porc ( ceafa, pulpa)
  • carnati de porc
  • 1 pahar de vin alb
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura...altfel:

Zilele trecute numeroasa si simpatica mea familie :)) a decis ca "azi vrem friptura de porc". Si pentru ca aveam in congelator si niste carnati de casa ( facuti de mama, ca la mama acasa :)) ) am zis sa fac o tochitura, ca la noi in Moldova.

Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10 minute, pentru a se forma sosul si a se uniformiza gustul. In momentul in care se adauga vinul se pot adauga si cateva bucati de ficat.

Toate bune si frumoase, dar pana sa ne asezam la masa am fost nevoiti sa o stergem de-acasa. :)) Si cand ne-am intors mancarea era deja rece. Asa ca am pus intr-un vas termorezistent uns cu unt un strat de mamaliga, apoi carnea si carnatii taiate cubulete.

Am acoperit cu un alt strat de mamaliga si am presarat cu cascaval amestecat cu telemea. Am dat la cuptor pana s-a topit stratul de branza si s-a rumenit usor.

Foarte bun. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura...altfel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca