Tocanita de pui cu mamaliguta

de rivka in Pui, 10 Sep 2010 | 11886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 grame file de pui taiat cuburi de marime potrivita
  • o cutie de 500 grame rosii pisate
  • 1 paharel vin alb
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  •  2 ardei(paprika) rosii
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • piper macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • cateva linguri ulei de masline
  • pentru mamaliguta:
  •  apa
  • sare
  • faina de malai
  • patrunjel uscat pentru ornat
  •  castraveciori murati pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu mamaliguta:

Se toaca carnea cuburi potrivite ca marime si se stropeste cu condimentele pentru pui, piperul si lingurita de chimen.Se da la rece un timp. Se toaca ceapa , usturoiul se taie felii, se toaca ardeiul bucati.Se aseaza toate impreuna pe foc in putin ulei de masline si se lasa mai amestecandu-se pana se moaie.

Se aduga carnea de pui, se amesteca si se lasa la foc mic pana se rumeneste putin si carnea, mai amestecandu-se cu lingura de lemn din cand in cand.Pe parcurs se adauga si paharelul de vin si se lasa putin impreuna amestecandu-se usor .Se adauga cutia de rosii pisate, lingurita de pasta de ardei iuti si se lasa la foc mic mai amestecandu-se din cand in cand, sub capac cca 20 minute.

Se prepara mamaliguta din apa cu sare si faina de malai.

Tocanita de pui se serveste calda alaturi de mamaliguta calda si castraveciori murati si stropita cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de mamaliga cu carne de pui