Trecand prin piata si vazand bogatia de legume de pe tarabe, m-am dus cu gandul imediat la o tocanita. Doar v-am mai spus cat de mult imi place, nu? Am cumparat vinete, rosii, ceapa si usturoi si o bucata de pulpa de porc, din care am facut o minunatie de mancare, simpla si gustoasa. Singurul lucru deosebit pe care l-am facut e ca am copt legumele.
Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs.
Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor.
Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin.
Am adaugat carnea de porc taiata cubulete, am amestecat si am stropit cu putina apa. Am acoperit vasul cu un capac, pentru a lasa carnea sa se inabuse usor.
Vanata am taiat-o cubulete iar rosiile felii, dupa care le-am adaugat peste carne.
Cum vanata si rosiile sunt gata coapte, am lasat destul de putin mancarea pe foc, doar cat sa se patrunda carnea de gustul legumelor.
Am condimentat cu baza mirodenia si un praf de chilli.
La final am adaugat busuioc proaspat pentru ca ador aroma lui.
Si pentru ca mi s-a parut potrivit, am pus linga si un pahar de vin rosu :).
Va poftesc si pe voi la masa noastra!