galuste:
Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete.
In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea, apoi punem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ardeiul gras. Acoperim cu apa calduta si fierbem 15 minute. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute. Punem rosiile mixate, foile de dafin, sare, piper negru macinat, cimbrisorul. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi. Adaugam pasta de tomate, ierburile si boia Delikat, oregano, potrivim gustul de sare si piper si mai fierbem 5 minute.
Cu 1/2 de ora inainte de a fi gata tocanita, facem galustele. Framantam untul taiat cubulete cu faina alba pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam malaiul, sare, praf de copt, bicarbonat, porumbul din conserva, iaurtul si oul batut bine cu o furculita, din care pastram putin pentru uns. Amestecam bine, formam bile pe care le tavalim prin malai, le aplatizam usor si le punem intr-o tava pe hartie de copt. Le ungem deasupra cu oul pastrat si le dam la cuptor pentru 25 de minute, pana se rumenesc usor.
Servim tocanita cu patrunjel verde tocat fin si galuste.