Tocanita de ciuperci (de post)

de Ancutsa in Mancaruri de post, 10 Noi 2019 | 4997 vizualizari

 

Tocănița de ciuperci poate fi servită ca și garnitură la o altă mâncare, dar și simplă, dacă vreți o mâncare de post, cum am făcut și eu acum. Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci brune proaspete;
  • 500 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • 2 linguri bulion;
  • 2 cepe galbene;
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci (de post):

 

Se curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe.

Se curăță cepele, se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) câteva minute, apoi se sting cu apă. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă ciupercile. Se potrivește de sare.

Când ciupercile sunt fierte, se prepară sosul, adăugând bulionul, se mai lasă cam 5 minute să fiarbă, apoi se ia focul.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 35 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tocanita-de-ciuperci-de-post.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de hribi cu ceapa si marar