Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

de danakarin in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2012 | 9442 vizualizari

 

Bunatate, bunatate, nu pot spune altceva. Felul asta de mancare, nu neaparat lesne, apare la noi in familie pe masa in prima zi de Craciun, sau la ocazii festive, nu mai mult de 1-2 ori pe an. Pregatit astfel, este o adevarata simfonie de mirosuri si gusturi ce armonizeaza perfect. Pentru varinata pe care v-o propun azi am folosit o reteta a lui Alfons Schubeck, un renumit bucatar bavarez, mi-a iesit foarte bine, de aceea v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne din pulpa sau spata de vanat ( cerb sau caprioara )
  • un morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 200 g de telina
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de pasta de rosii
  • 300 ml de vin rosu
  • o lingurita de zahar praf
  • 200 ml de zeama de legume sau apa
  • 50 g de ciocolata amaruie
  • o lingura de merisoare ( sau afine) din compot
  • sare, piper
  • o foaie de dafin
  • 2-3 fructe de enibahar
  • un varf de cutit de coriandru
  • un varf de cutit de scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.:

Carnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete.
Incalzim intr-o tigaie  o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata, adaugam un pic de vin, dam 2 clocote si punem deoparte lichidul acesta pentru sos.
Separat, calim in cea de a doua lingura de ulei, intr-o cratita mai maricica, zarzavaturile curatate si taiate marunt, adaugam zeama de legume sau un pahar de apa, fierbem pana se inmoaie zarzavaturile si apoi pasiram totul cu un blender vertial.
Intr-o tigaita topim zaharul praf, adaugam pasta de rosii, amestecam si turnam peste legume, punem si carnea, restul de vin, mirodeniile, si fierbem totul la foc mic, cam 1 ora jumatate, doua, avand grija sa nu se prinda, si a ramana destul lichid. La nevoie mai adaugam apa. Cand carnea este moale, scoatem frunza de dafin, fructele de enibahar-(daca nu avem, nu-i nimic, dar ca niste mancaciosi adevarati, sigur aveti o colectie bine garnisita de mirodenii) adaugam ciocolata, merisoarele sau afine si mai fierem un pic.

Servim cu galuste de paine-vezi reteta de Serviettenknödel aici :

http://www.bucataras.ro/retete/serviettenkndel-galuste-de-paine-in-servet28123.html si o lingura de gem de merisoare sau afine.


   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

22.01.2012, 18:48

Wow!!!! O reteta rafinata foarte...felicitari!

danakarin 1

22.01.2012, 19:07

Multzumesc Ruxy draga !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:31

wow super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tajine de miel cu prune uscate (reteta video)