Tocanita de cartofi cu arome orientale este o reteta simpla, aromata si gustoasa, dar mai ales sanatoasa pregatita in Slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 Digital.
Aceasta reteta de tocanita (mancare) de cartofi se pregateste extrem de usor. Am folosit cartofi noi, pentru ca este sezonul acestora si imi place sa folosesc produse sezoniere.
Este o reteta sanatoasa, in care am folosit foarte putin ulei. Chiar si ca modalitatea de gatire, folosind un Crock-Pot Slow Cooker, este o varianta mult mai sanatoasa de preparare a unei mancari, caci cu ajutorul lui avem gatire lenta, o modalitate mult mai sanatoasa si mai gustoasa.
In plus, sugestia acestei tocanite de cartofi cu arome orientale gatita la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital este potrivita la inceputul sezonului in care temperaturile mari vor vrea sa ne tina departe de aragaz sau cuptor.
Cu ajutorul acestui aparat gatim fara sa incalzim casa, fara sa fie nevoie sa stam sa pazim mancarea, putand sa rezolvam in acest timp alte treburi importante.
Sistemul de gatire folosit de Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital este lent si scoate toate aromele alimentelor folosite in evidenta.
Din fericire eu am acasa unul si ma bucur ca pot gati in el supe, tocanite, friptura, dar si desert. Partea buna este ca acesta consuma mai putin curent electric decat un cuptor, chiar daca avem un timp mai mare de gatire.
Si imi place si faptul ca se curata foarte usor.
Revenind la tocanita de cartofi cu arome orientale, as vrea sa va spun ca este probabil cea mai parfumata si mai delicata tocanita de cartofi din cate am facut pana acum.
Condimentul principal al acestei tocanite de cartofi cu arome orientale se numeste Ras el Hanout. Il gasiti in orice supermarket.
Acesta este un amestec de mirodenii folosit in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii. Semnificatia numelui acestui condiment este “cel mai bun din magazin” si exprima tot ceea ce poate oferi mai bun un vanzator de mirodenii. Folosit in general pentru carne de miel, cuscus sau orez, acesta poate da savoare si altor mancaruri pe baza de legume sau carne.
Contine in general chimion, ghimbir, piper, paprika, coriandru, cardamom, nucsoara, chimen, cuisoare, chili, petale de trandafir si levantica. Fiecare producator sau vanzator are propria reteta pentru a combina si a aduce tot ce este mai bun.
Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi.
Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale, am adaugat condimentele.
Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am adaugat usturoiul zdrobit prin presa/pisat.
Am fiert supa clara de legume cu sofran si am turnat-o peste ceapa aromata.
Dupa ce am aranjat cartofii in Crock-Pot am turnat supa cu ceapa aromata, am adaugat si putina sare si am amestecat.
Am setat Crock-Pot-ul pe modul de gatire HIGH pentru o perioada de 3 h. Am pus capacul si l-am lasat sa isi faca treaba.
Dupa acest interval de timp am mancat cu totii tocanita de cartofi cu arome orientale cu putin patrunjel verde presarat.
Sper sa va inspire si sa pregatiti si voi retete delicioase cu ajutorul Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital.