Tocanita de ardei copti

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 9 Apr 2010 | 10548 vizualizari

 

una dintre tocanitele preferate ale familiei.se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))

 

INGREDIENTE

  • 10-12ardei grasi
  • 2cepe
  • o lingura bulion
  • o lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • un catel usturoi
  • 2-3 linguri faina/amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita

ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei

cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor

se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa

se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul

lasam sa fiarba 10min amestecand cand ne amintim:)))

se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat

se mai fierbe 5-10min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si...pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Cris2711 1

09.04.2011, 13:42

Gabyta unde ai aeroport in apropiere? spune-mi ca vin acu

gaby_duceag 1

01.09.2011, 20:38

la reteta asta nu scrie la ingrediente amidon si nici cand se pune usturoiul.
halal editor))))

babi5 1

01.08.2013, 18:43

Buna tare

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linte cu usturoi si ardei