una dintre tocanitele preferate ale familiei.se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))
ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita
ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei
cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor
se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa
se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul
lasam sa fiarba 10min amestecand cand ne amintim:)))
se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat
se mai fierbe 5-10min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si...pofta mare!