Tocanita cu ciuperci de padure

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Mai 2020 | 6346 vizualizari

 

Pffff, ciupercile sunt nelipsite din cămara, frigiderul Casei Zmeilor 😉  Uscate, conservate, congelate si mai ales proaspete!
Azi vă aduc un fel principal, simplu, gustos, savurat oricând, simplu sau alături de preparate din carne! 😉
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci de pădure (gălbiori, hribe, ghebe )în saramură cca. 800 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ciuperci de padure:

Ceapa și usturoiul se curăță, taie rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline încins, cca. 5 minute la foc puternic.

Apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, atenție nu se folosește sare, deoarece ciupercile au fost conservate în saramură ;). Se asezonează de piper proaspăt măcinat, boia de ardei dulce, foaie de dafin, se adagă vinul și se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 15 minute. La finalul gătirii se adaugă mărar proaspăt tocat mărunt.

Tocănița se servește fierbinte alătuir de garnitura preferată: piure cremos din cartofi, mămăliguță sau orez.

Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita