E duminica. M-am hotarat sa prepar o mancare care sa nu ma tina mult timp in bucatarie si am ales o tocanita cu ciuperci si piept de pui, ceva rapid si delicios. Copiii mei care au gusturi pretentioase in legatura cu mancarea, au fost incantati de gustul acesteia.
Se curata ceapa, morcovul si se taie cubulete mici. Ciupercile se curata, se spala si, de asemenea, se toaca cubulete. Se pune ulei in cratita si se caleste ceapa si morcovul timp de 3 minute dupa care se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se lasa pana carnea prinde o culoare albicioasa apoi se adauga ciupercile si o cana de apa calda. Se adauga sarea, piperul si se lasa la fiert cu un capac deasupra 15-20 min la foc mic. Se adauga pasta de tomate si cateii de usturoi tocati marunt. Se mai lasa 5 minute sa fiarba fara capac, se mai potriveste de sare dupa gust, se adauga mararul tocat marunt si se da deoparte la racit.
Simplu, usor de realizat si foarte gustoasa.
Pofta buna.