Terina cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 14698 vizualizari

 

Delicioasa, super rapida!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac congelat
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • un ardei gras rosu
  • o cana cu lapte
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu spanac:

Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia craticioara de pe foc si se lasa putin la racorit. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, branza maruntita cu furculita si ouale batute cu restul de lapte. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu si se lasa pana se incheaga bine, aproximativ 45 de minute. Se verifica cu o scobitoare.

Se rastoarna apoi terina pe un platou si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

In loc de ceapa puteti pune 2 fire de praz taiate rondele fine.

2

Terina se serveste alaturi de paine frantuzeasca.

3

Vitamina C continuta de ardeiul gras rosu ajuta organismulsa absoarba cat mai mult fier din spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MVMih 1

11.04.2011, 09:21

Pot sa spun ca cel mai mult din aperitivul genial...la ora asta ma tenteaza "terina cu spanac"?....tare bun...as manaca 2-3 feliutze cu paine prajita

iry-gabriela 1

08.04.2012, 18:37

Oana 1

08.04.2012, 21:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si branza