Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin

de CookieMonster in Piine, 24 Iun 2013 | 3835 vizualizari

 

...am pornit de a ideea Simonei si al facut o tarta tare buna, sper sa va placa

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina alba
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 oua
  • 200 ml vin roze demisec
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar

Umplutura:

  • 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g)
  • 6 fire de ceapa
  • 1 cabanos
  • 1 ou
  • 200 g carnati proaspeti
  • 70 g telemea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin:

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si ciupercile felii.
3. Puneti putin la calit ceapa impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de telemea.
4. Pe masa de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul nu foarte subtire.
5. Tapetati o tava de tort cu hartie de copt ( diametru de 28 de cm), asezati aluatul lasand putin mai mult decat dimensiunea tavii. Asezam carnaciorul pe marginea tavi si-l acoperim cu alutul in exces. Adaugam umplutura de ceapa si telemea si ornam cu felii de ciuperci si cabanos.
6.Pentru a 2-a tarta am folosit o tava de chec tapetata cu hartie de copt, asezam alutul ramas, punem carnaciorii pe margine, ii acoperim cu aluat, adaugam feliile de ciuperci si le acoperim cu telemeau ramasa.
7.Se pun la copt in cuprorul preincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 45 minute. Se scot din putor si se ung cu putin iaurt.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Eu nu am mai folosit sare pentru ca telemeua era foarte sarata si nici alte condimente pentru ca avem deja carnaciorii condimentati

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

CookieMonster 1

25.06.2013, 10:50

Ruxy

epurasha2bb 1

09.07.2013, 20:51

imi place tare tare mult! am sa incerc si eu acasa !

CookieMonster 1

09.07.2013, 22:02

Multumesc mult! O sa iti placa cu siguranta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, leurda si dovlecei