Tarta lemon limoncello

de RuxyRux in Prajituri, 27 Noi 2010 | 4350 vizualizari

 

O tarta cu lamaie si limoncello atat de fina si atat de delicioasa....o vei iubi pe data!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 300 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr unt cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • putina faina pentru infainat

  Umplutura:  

  • 400 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 7 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lamai mari-  zeama si coaja rasa
  • 3 linguri pline de limoncello  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lemon limoncello:

Aluatul:

Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere mai mare doua trei minute, apoi scoatem aluatul din mixer si continuam sa modelam cu mana. Punem aluatul in folie si-l dam la rece o jumatate de ora.

Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul, il intindem in tava tapetata , eu am facut asta cu mana, sau il modelam pe masa de lucru infainata, il modelam frumos si pe peretii formei de tarta , si-l mai dam 10 minute la rece. Apoi il acoperim cu o foaie pergament pe care punem 500 gr boabe fasole astfel incat sa nu se umfle in timpul coacerii si-l bagam pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor.

Cand timpul s-a scurs, il scoatem indepartam folia cu boabele si-l mai dam pentru inca 10 min la cuptor.

Il scoatem il lasam deoparte si ne ocupam de crema.

Amestecam la mixer ouale si zaharul, esenta si amestecam pana devine spumoasa compozitia ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja, limoncello si frisca.

Punem in forma de tarta crema si dam la cuptor inca 40-50 de minute sau in functie de cuptorul nostru pana se rumeneste.

Apoi scoate si servim rece o decoram dupa dorinta...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lemon limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie