Ador fructele astea minunate! Le consum atat pentru gustul lor, cat si pentru explozia de vitamine si de energie! Pur si simplu le ador!
Am facut sirop de capsuni, am facut marmelada delicioasa, am facut niste briose umplute cu marmelada.
Sigur ca nu puteam rata sezonul capsunilor fara o tarta! Unde ma uitam, vedeam cate o tarta apetisanta, asa ca am cedat... :)))))
Blat fraged, umplutura delicioasa, pur si simplu, nebunie!
Pregatim aluatul cu o zi inainte.
Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine.
Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic.
Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa.
Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa.
Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita.
Pornim cuptorul.
Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla.
Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie "brodata".
Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 - 25 minute maxim.
Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat.
Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt.
1
puteti suplimenta cantitatea de zahar daca va place mai dulce.