Un deliciu! By Ruxy.... O combinatie intre un aluat de casa foarte asemanator cu foietajul si o crema de branza cu rosii si masline tare gustoasa, merge perfect ca aperitiv sau servit drept cina vegetariana :)
Blat:
Crema de branza:
Decor:
Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana preparam crema( in jur de 30 de minute). Este un aluat extrem de bun si de usor de lucrat...o sa va placa :)
Pentru crema amestecam branza faramitata cu crema de branza, apoi cu ouale, smantana, faina, si verdeata.
Pregatim maslinele, feliem rosiile, spalam si scuturam patrunjelul.
Luam tava de tarta, intindem cu mana coca( nu e nevoie de sucitor), si se face usor, nu trebuie sa ungem tava , aluatul e destul de gras.
Turnam crema de branza, decoram cu felii de rosii, masline si patrunjel.
Incingem intre timp cuptorul la 200 de grade.
Coacem tarta in jur de 45 de minute, este gata cand crema de branza este ferma .
Se poate taia si servi calda tarta.
Pofta buna la deliciu! :)