Este preluata dupa o reteta spaniola cu modificari facute de mine .
Blatul
Macinam biscuitii ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie apoi separat pregatim forma de tort de 24 cm si turnam compozitia ,tasam bine si intindem inclusiv pe pereti formei apoi o dam la cuptor cam 10 min la foc moderat.
Scoatem tava din cuptor si presaram nuca prajita apoi peste nuca caramelul si lasam sa se raceasca pana pregatim crema de branza.
Crema de branza
Punem la foc mic 400 ml de frisca lichida impreuna cu zaharul si amestecam pana se dizolva tot zaharul si reducem focul .Intre timp punem gelatina in apa rece pana se ingroasa .Separat batem galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam treptat cele doua cutii de philadelphia si adaugam si cele 50 de ml de frisca care a mai ramas ,mixam bine pana se formeaza o crema fina si o turnam peste frisca calduta si amestecam .
O mai lasam la foc redus pana preparam gelatina.Scoatem gelatina din apa rece o scurgem bine si adaugam un pic de apa fierbinte apoi amestecam pana de dizolva de tot si se ingroasa .Luam crema de pe foc si introducem gelatina ,amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase si o dam 20 min la congelator,amestecam periodic.
Pregatirea caramelului
Topim zaharul pana se caramelizeaza ,se ia de foc si se stange cu frisca lichida (grija la abur)se amesteca pana se topeste caramelul si se pune din nou la foc timp in care se adauga si untul si se mai lasa pana devine o consistenta cremoasa.
Umplerea si decorarea tortului
Turnam crema de branza in forma de tort peste compozitia de nuca si caramel apoi dam la frigider 2 ore .
Intre timp pregatim alta cantitate de caramel si taiem in feliute moderate piersicile ,cand este inca cald caramelul turnam piersicile peste( vezi foto 4.)si lasam un pic la racit .(pregatirea caramelului se face dupa ce au trecut cele 2 ore de la terminarea cremei de branza ).
Cand este aproape rece caramelul ,se scot feliutele de piersica cu o lingura si se aseza peste crema de branza in forma dorita si se toarna din caramel peste,eu nu am pus tot caramelul sa nu fie prea gretos.Se mai lasa la frigider inca cateva ore.