Atentie pofticiosi! Urmeaza ceva bun cu ciocolata :)))) Se topeste in gura si e foarte rafinata!
Visinele se spala, se scot samburii si se presara cu 2 linguri de zahar. Se pot folosi si visine congelate sau cirese. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili, de 24 cm Se incinge cuptorul la 180 grade, treapta 2.
Faina si praful de cacao se cern intr-un castron, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar.
In alt castron se bat bine albusurile cu un praf de sare, treptat se adauga cealalta jumatate de zahar si esenta de vanilie. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza moturi.
Se toarna amestecul de cacao peste albusuri, amestecand lejer cu telul, de sus in jos, pentru ca spuma sa nu scada. Se toarna compozitia in forma si se netezeste. Se scurg bine de tot visinele si se presara deasupra.
Se pune forma la cuptor 20 de minute si se face testul scobitorii, sa nu mai ramana aluat lipit de scobitoare. Se scoate din cuptor si se lasa tarta sa se odihneasca in forma, apoi se scoate si se lasa la racit pe un grilaj, indepartandu-se incet hartia de copt.
Se presara cu zahar pudra inaintede servire.
1
Se poate servi cu frisca batuta sau cu un amestec de branza de vaci, lichior de cirese si putin zahar.
2
Daca inlocuiti praful de cacao cu migdale macinate fin si adaugati esenta de migdale, tarta se transforma rapid in "tarta cu migdale si visine", o nebunie!!