Tarta cu umplutura de visine

de Rocsi in Prajituri, 8 Mar 2012 | 5269 vizualizari

 

Este o tarta ce iti incanta papilele gustative,mai ales daca va plac deserturile putin acrisoare sin in plus este de post.
Am zis ca daca tot este 8 martie sa va aduc si un desert ,un martisor dulce ,prin care sa va urez sa aveti o primavara frumoasa,insorita si plina de iubire.La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu umplutura de visine:

Aluat:

Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei)  cu zaharul vanilat,zaharul si apa. Adaugam praful de copt,coaja de portocala,iar la urma faina,pe care o punem treptat. Framantam cu mana pana ce faina este incorporata,iar aluatul devine nelipicios. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine. Acest amestec il punem peste restul siropului,adaugam zaharul vanilat. Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc,la flacara mica pana se ingroasa. Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc,punem visinele si coaja de portocala. Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.

Scoatem aluatul din frigider. Presaram niste faina alba pe masa de lucru,apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava. Taiem marginile,intepam cu furculita foaia ,apoi turnam umplutura.

Din marginile aluatului ,facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.

Dam tarta in cuptorul incins,la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie,circa 35 de minute. Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit,apoi servim.

Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura ,puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.

Sursa de inspiratie blat

Sursa inspiratie umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu umplutura de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine din compot