Tarta cu spanac si branza

de oanapl in Mancaruri de legume, 11 Mar 2017 | 5558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g spanac
  • 1 varf piper
  • 1 ou + 1 albus
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1 varf nucsoara
  •  uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20g susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si branza:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.

Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat, apoi o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Adaugi compozitia de branza cu spanac si tai surplusul de aluat.

Intinzi restul de aluat, apoi decupezi inimioare cu ajutorul unei forme si le asezi peste crema incepand din margine spre centrul tavii.

 Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi presari susan. Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu branza de vaci