Tarta cu spanac si branza

de oanapl in Mancaruri de legume, 11 Mar 2017 | 2440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g spanac
  • 1 varf piper
  • 1 ou + 1 albus
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1 varf nucsoara
  •  uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20g susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si branza:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.

Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat, apoi o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Adaugi compozitia de branza cu spanac si tai surplusul de aluat.

Intinzi restul de aluat, apoi decupezi inimioare cu ajutorul unei forme si le asezi peste crema incepand din margine spre centrul tavii.

 Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi presari susan. Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor