Tarta cu piersici si crumble

de Ina in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 4148 vizualizari

 

Multumesc, Timea, penntru reteta de aluat! >:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat de tarta:

  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 4 piersici mari, coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • un praf de vanilie de Bourbon

Pentru uns tava :

  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si crumble:

Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si faina  si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o parte pentru crumble.

Restul de aluat il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa acopere peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem piersicile. Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza in spirala, pe fundul vasului, feliile de piersica. Presaram peste piersica 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata  si  praf de vanilie de Bourbon.

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial piersicile. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste fructe .

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o  putem  felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune