Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.
Umplutura:
Pieptul de pui taiat cuburi il punem la prajit intr-o tigaie impreuna cu baconul taiat feliute. Cand grasimea de pe bacon s-a topit si carnea s-a rumenit usor adaugam rosiile cu tot cu suc si usturoiul pisat. Omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Fierbem pana scade zeama si carnea este bine fiarta.
Intr-un castron sau farfurie adanca amestecam cascavalul, cu smantana si cele 2 oua. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar.
Intindem aluatul si-l punem ca baza in forma de tarta. Umplem tarta cu amestecul de carne cu rosii, apoi turnam deasupra amestecul de cascaval si smantana. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, ornam cu felii de rosii Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-45 de minute.
Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.