Tarta cu pere

de Rocsi in Prajituri, 16 Aug 2012 | 3289 vizualizari

 

Cea mai aromata tarta ce am mancat-o pana in prezent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 6 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul:

Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.

Umplutura:

Separam ouale. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incoroporam galbenusurile si zaharul vanilat. La urma punem faina si coaja rasa de lamaie. Perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem in doua, scoatem cotorul, apoi le facem felii.

Tapetam o tava de tarta cu unt si faina. Aluatul il intinde cu un sucitor intr-o foaie subtire pe care o asezam in tava. O lipim bine si de peretii tavei, surplusul il taiem cu un cutit si o intepam cu o furculita din loc in loc. Turnam umplutura, iar deasupra punem feliile de pere.

Bagam tava in cuptorul incins la o temperatura nu foarte mare. O lasam sa se coaca pana devine aurie. Cand este gata, o scoatem si o lasam la racorit. Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si crema de vanilie