Tarta cu orez si dovlecei

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 4018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300g faina
  • -250g orez
  • -250g dovlecei
  • -2 cepe
  • -3 oua
  • -100g cascaval
  • -3-4 linguri ulei
  • -1 legatura marar
  • -sare, piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu orez si dovlecei:

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii rasi prin razatoarea mare.Se tin pe foc pana cand dovleceii se inmoaie;se iau de pe foc, se adauga orezul, ouale batute(2)si cascavalul ras.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga mararul taiat marunt si se amesteca.
Di faina ,o lingura de ulei , putina sare si aproximativ 200ml apa se face un aluat mai tare.Din acest aluat se intind 2 foi rotunde, una dintre ele cu diametrul mai mare decat al tavii de copt.Se unge tava de copt cu ulei si se tapeteaza cu foaia mai mare in asa fel incat sa fie acoperite si marginile tavii cu aluat.Se toarna compozitia de mai sus iar deasupra se pune si cealalta foaie.Se bate un ou in care am incorporat o lingura de faina si se adauga peste ultima foaie.
Se da la cuptor , incalzit in prealabil si se coace la foc potrivit.
Se serveste rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu orez si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]