Tarta cu mere si crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 21 Feb 2010 | 5502 vizualizari

 

INGREDIENTE

     
  • Aluatul
  • 350 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g zahar tos
  • un pachet zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
     
  • o priza sare
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte dulce
  • 4 oua 
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
 
  • Pentru ornare
  • 4 mere mari
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 25 g unt topit
  • 5 linguri gem de caise sau piersici (de preferat jeleu)
   
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crema de vanilie:

Se pune faina intr-un vas se  face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute.

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 29 cm.
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Se mai lasa forma la frigider pentru 15 minute.Apoi  se acopera  aluatul cu o hirtie de copt si se presara  peste aceasta boabe de fasole uscata .

Se baga tava in cuptorul preancazit  la 180gC,primele 20 de minute fara a deschide usa cuptorului, apoi se  indeparteza foia cu boabele si se mai coace inca 10 minute.

In timp ce aluatul se coace se pregateste crema.

 

Crema de vanilie:
Se pune la foc 500 ml lapte sa fiarba.

Se bat ouale intregi cu zaharul,sarea si zaharul vanilat,bine de tot.Apoi se adauga amidonul si cate putin  din laptele pastrat 100ml,amestecand continuu,cu grija sa nu se formeze cocoloase.(folositi mixerul)Apoi se toarna in fir subtire in laptele de pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa,Se lasa sa se raceasca.


\

Se curata 4 mere mari, se taie in 2 apoi se inmoaie in suc de lamiie. Se taie felii subtiri.
Peste aluatul rece se intinde crema de vanilie. Peste crema se aseaza feliutele de mere, se ung cu unt topit si se da tarta la cuptor pina cind se rumenesc merele.

Se scoate si se unge cu marmelada de caise (incalzita in prealabil).Apoi cine doreste poate pune si Tort-Gelee,eu am pus.Si am decorat si cu afine.

Se poate servi cu sos de vanilie sau caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie