Cum ziceam,eu tin post si pe langa mine si restul membrilor ai familiei asa ca mai diversificam si noi preparatele,nu de allta dar unii sunt mai pretentiosi.Asa ca pentru cina am facut aceasta tarta cu legume,dupa reteta proprie/,oarecum....
Cartofii se curata si se toaca, apoi se fierb cu sare. Cand sunt gata se scurg si se face un piure mai tare doar cu o lingura de unt si un pic de sare. Intre timp se fierbe spanacul, conopida (buchetele mici) si mazarea. Cand sunt gata se scurg de apa in exces .Separat se toaca marunt ardeiul si ceapa si se calesc.
O tava mai mairicica se unge cu putin ulei si aseaza piureul pe suprafata ei precum un blat. Peste piure se pune mazarea, apoi se pune ceapa si ardeiul calit. Se aseaza buchetele de conopida ,rosia si spanacul. Se condimenteaza si se pune la cuptor cam la 200 de grade aprox 15 minute.
1
puteti folosi si alte legume daca doriti,cu exceptia vinetei crude taiata rondele,nu iese bine deloc.