Tarta cu dovleac /mar

de epurasha2bb in Prajituri, 16 Apr 2010 | 5578 vizualizari

 

eu ador dovleacul, as sta cu nasul lipit de el sa-i trag toata prospetimea si aroma ....care mai aveti prin beciul bunicii va recomand retete mea!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac,
  • o cana mare de zahar,
  • 1 cana mare de unt topit/margarina
  • 600 g faina,
  • scortisoara Kotanyi,
  • nuca macinata,
  • 1 ou,
  • 1/2 banana,
  • 2 linguri nuca pisata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac /mar:

Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata.

Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.Apoi umplem tava cu compozitia de dovleac.Apoi luam cu mana bucati de aluat si le modelam in forma de frunze, nervurile frunzelor find evidentiate cu ajutorul unei scobitori presate in aluatul moale.Se modeleaza din aluat ce vreti, struguri, frunze, ce vi se pare voua mai frumos si mai usor.

Eu m-am jucat cu aluatul si asa mi-a venit sa fac frunze si bobite.Apoi in mijloc o floare.Si fiindca mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat am facut si 2 minitarte cu aluat , dovleac taiat cubulete mici si amestecat cu zahar vanilat si scoartisoara si in mijloc o rondea de banana.

Am bagat la cuptorul incins.Le serviti impreuna ca mama si puii.

TIPS-URI

1

daca nu aveti dovleac se poate face cu mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac /mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:09

multumesc fetelor!

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:13

rocsi e foarte bun si cu mar si mai la indeman in perioada asta! eu insa nu as da dovleacul de la socrella pe nici un mar,putin calit cu zahar si multa scortisoara (sa incerci pe cea de la Kotanyi, e deosebita) e divin!

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:22

Bunica ma bucur ca -ti place,eu ador aluatul asta ,il folosesc la orice tarta, daca fac dulce pun scortisora si zahar, daca fac sarata pun unt si branza sau parmezan in el.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si stafide