Tarta cu ciocolata

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 2802 vizualizari

 

Este o tarta cu specific italian, in traducere CROSTATA AL CIOCOLATO
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilinat

Restul ingredientelor:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3-4 biscuiti simpli
  • 30 g miglade decojite
  • un pahar de lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si galbenusurile si se incorporeaza fara a lucra prea mult aluatul. I se da o forma rotunda si se pune la odihnit in frigider pentru 30 de minute. Pe foc mediu se pune laptele, ciocolata, zaharul si se amesteca totul pentru cateva minute si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta infainata, se inteapa cu furculita si se varsa crema de ciocolata, se pun migdalele,biscuitii sfaramitati. Se coace 30 de minute la 180 grade .

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar vanilinat

TIPS-URI

1

Se pot adauga migdale,nuca,stafide,biscuiti..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata