Tarta cu ceapa si dovlecei

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2011 | 8791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 1 ou intreg
  • 50 ml apa
  • 250g faina
  • 1 dovecel potrivit
  • 3 oua
  • 100g smantana
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 200g branza de vaci
  • 1-2 lg smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • feliute de ardei gras rosu
  • cateva masline verzi (am avut eu)
  • 100g cascaval
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si dovlecei:

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, oul si apa si un varf de cutit de sare. Dupa ce am obtinut un aluat omogen si elastic dam la frigider pt cel putin 30 minute.

Intre timp spalam bine dovleacul si-l taiem in feliute subtiri apoi taiem feliutele in 4 (sau cum doriti). Ceapa o curatam si o taiem rondele subtiri, la fel si ardeiul gras.

Ouale le batem bine, adaugam smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Intindem aluatul si tapetam tava de tarta cu acest aluat inclusiv peretii. Se impunge din loc in loc cu o furculita. Intindem uniform branza de vaci amestecata cu 1-2 lg smantana peste aluat. Asezam dovleceii dupa preferinte, presaram usturoiul pe ici pe colo, ceapa, maslinele, condimentam cu sare si piper, apoi turnam amestecul de oua peste dovlecei, radem cascavalul si punem feliile de ardei.

Se da la cuptor pt aproximativ 40-45 minute pana se rumeneste frumos. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta in crusta de malai