Tarta cu ceapa si carnat afumat

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 4706 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si Ancuta !O bunatate de tarta atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aprox. 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • Umplutura:
  • 4 cepe potrivite(aprox. 350 g )
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g smantana grasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 carnat de casa afumat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si carnat afumat:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.

Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.

Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.

Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.

Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent aprox 1 ora sau pana isi dubleaza volmul.

Pentru umplutura am tocat ceapa si am pus-o la calit impreuna cu untul pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Am luat de pe foc ,am adaugat faina apoi am lasat-o sa se racoreasca usor.

Peste ceapa am adaugat smantana ,ouale batute ,sare si piper dupa gust si am omogenizat bine compozitia.

Am intins aluatul intr-un cerc mai mare decat tava (26 cm diametru) si am pus aluatul in tava ridicand putin aluatul si pe margine.

Am turnat umplutura si am nivelat bine.

Carnatul l-am taiat felii subtiri si l-am pus din loc in loc peste umplutura.

Am presarat putin cimbru uscat si am dat tarta la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa