Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 9717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 3 lingurite de lapte
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua
  • 100 g ricotta
  • 100 g cascaval
  • 100 g telemea sarata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie mare de sunca
  • 1 felie de slanina
  • 1 crenguta mica de rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.

Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie. Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.

Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot! Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza