Daca tot sunt la moda in perioada aceasta..iata ce am preparat eu cu minunatele capsune!
Crusta:
-faina ,zaharul si sarea se mixeaza
-adaugam pe rand cubulete de unt fff rece
-se toarna prin tubul de alimentare al robotului pentru inceput 60 ml apa cu gheata se adauga pana la 120 ml cat sa iasa un aluat nisipos( atentie sar putea sa nu intre toata-eu am folosit doar 100 ml))
-se rastoarna pe masa de lucru si se omogenizeaza aluatul
-se imparte in 2 bucati,se infoliaza si se da la rece pentru cel putin 30 min
Intre timp preparam umplutura:
-zaharul,amidonul,zeama de lamaie si sucul se amesteca
-se toarna peste capsunele curatate si spalate,puse la scurs
-Se intinde o foaie de aluat ,se intinde in tava de tarta
-se toarna capsunele peste care taiem cateva bucatele de unt
-intindem si cealalta bucata de aluat,pe care o vom transforma in stelute ..sau ce forma dorim,pe care le vom unge cu un amestec de ou si 1 lg smantana
-le vom repartiza uniform pe tarta
-dam la rece si intre timp aprindem cuptorul ,setat pentru 200 grade ,introduce m tarta iar dupa 30-35 min reducem la 170 grade
-coacem pana devine rumena
(ATENTIE tarta gata de bagat in cuptor se va pune intr-o tava riscati sa va curga zeama si sa murdariti cuptorul!)