Tarta cu capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 3 Aug 2016 | 2436 vizualizari

 

Mai avem inca capsune la tara, putine, dar am mai gasit sa fac o tarta delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g capsuni + 3 linguri de zahar + 1 lingura de faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune:

Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.
Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul formei, dar ridicam aprox. 1 cm si pe peretii formei sa nu curga crema de capsune.
Capunile le taiem in doua, adaugam zaharul si le punem pe foc aprox 10 minute.  Scurgem jumatate din zeama lasata de capsuni, iar peste capsuni adaugam lingura de faina. Amestecam si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
Punem capsunile in foarma de tarta, presaram restul de aluat oprit( la mine a fost cam putin) si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Lasam 10-15 minute la cuptor la foc iute. Pofta buna!
 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunele cu alte fructe sau chiar cu ciocolata.

2

Putem orna cu ciocolata sau alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

04.08.2016, 18:30

Rocsi 1

04.08.2016, 19:46

Imi place!

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf