Tarta cu capsune

de JulyCris in Prajituri, 2 Iun 2014 | 5242 vizualizari

 

O tarta delicioasa cu un usor iz de migdale care merge facuta si cu cirese,visine,piersici sau orice alt fruct doriti. M-am inspirat din "caietul cu retete" al Violetei. Multumesc,Vio!

 

INGREDIENTE

  • Pt tarta
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt umplutura
  • 1 kg capsune
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • un strop esenta de migdale
  • Pt uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune:

Spalam capsunele si le indepartam coditele. Le taiem in patru. Le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si le punem pe foc. La mine au lasat destul suc, am scos cam 150 de ml. Lasam sa fiarba cam 15 minute. Amestecam amidonul cu putin sirop lasat de capsune si adaugam peste. Mestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Dam deoparte si adaugam esenta. Lasam sa se raceasca.

Untul il mixam cu zaharul,pana devine cremos.(Eu va spun sincer ca n-am folosit zahar nici la capsune nici la tarta. Am folosit indulcitor lichid). Adaugam oul, il incorporam, apoi apa, coaja de lamaie si faina. Framantam un aluat pe care il transferam pe masa de lucru infainata. Impartim aluatul in doua (trei sferturi si un sfert). Din cele 3 sferturi de aluat intindem o foaie pe care o punem in forma de tarta care in prealabil am uns-o cu unt. Indepartam excesul de aluat. Turnam umplutura. Din aluatul ramas, intindem o foaie din care taiem fasii si facem un grilaj pe care il asezam deasupra tartei. Ungem cu galbenusul batut cu lapte. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca in tava, apoi bagam putin la rece. Eu n-am mai avut rabdare. :D

TIPS-URI

1

Eu n-am mixat untul deloc,pt ca am folosit indulcitor lichid. Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si a iesit un blat de tarta absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si afine