va spuneam ca ai mei prunci nu vor sa auda de carne... astfel incat tarta asta le-a fost dedicata in exclusivitate! Au devorat-o cat ai clipi, asa ca nu acceptam cereri ca nu (mai) putem onora....
Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faaina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit pentru 10 minute.
Dupa ce acest timp s-a scurs,ungem aluatul cu doua linguri de bulion, apoi cu doua linguri de smantana si asezam branzica telemea si cele 70 gr cascaval(taiate feliute subtirele).
Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta. Asezam maslinele peste aceasta umplutura. Amestecam bulionul ramas (2 linguri) cu 2 linguri de apa rece, si decoram tarta. La final adaugam si cascavalul ras si dam forma la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)