Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere

de mosuletulene in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 37264 vizualizari

 

...daca vrei ca sa servesti,
bun ceva, sa te-ndulcesti,
uite aici o tarta buna,
ce ti se topeste-n gura ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 50-100 g samburi de nuca
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri margarina
  • 8 oua
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 320 g zahar
  • 6 linguri de amidon
  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri de gelatina fasii
  • 500 grame branza de vaca dulce
  • fructe proaspete sau din compot (piersici si ananas)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere:

1. "Blat"

- biscuitii se zdrobesc marunt, la fel si samburii de nuci, se amesteca, untul se topeste si se incoropreaza in biscuiti, mie mi s-a parut ca e cam insuficient si am mai amestecat 2-3 linguri de margarina, am omogenizat bine si am asezat un start de 2 cm intr-o tava de yena, presand foarte bine, dupa care am dat-o la frigider.

2. crema

- gelatina de pune la inmuiat cu apa rece, 8 galbenusuri le-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat mixand bine cu mixerul, cand a inceput zaharul sa se topeasca si sa devina compozitia usor pufoasa am adaugat cele 6 linguri de amidon amestecandu-se foarte bine

- laptele se infierbanta, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc

- se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine, in crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa

- deasupra blatului de biscuit intarit se aseaza fructele cat de des se doreste

- deasupra se toarna crema semifluida obtinuta, se lasa usor sa se raceasca si se da la figider

- 8 albusurile de bat spuma tare, se adauga 8 linguri de zahar si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se

- pentru a carameliza usor bezeaua am bagat tava 4-5 minute in cuptorul de aragaz bine incins sau se caramelizeaza cu un pistol pentru caramelizat

- se scoate, se lasa sa se raceasca si se mai pastraza la figider 3 ore dupa care se serveste cu multa pofta ;)

Spor si pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si branza de vaci