Tarta cu branza

de adry88 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 2870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua (de tara am folosit)
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri compot
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 30 g unt
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 plic de tort jelee rosu
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml compot
  • mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza:

Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine dupa care adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste compozitia de oua, adaugam untul topit si racit, compotul si omogenizam. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Umplutura-mixam smantana cu zaharul, dupa care adaugam branza si esenta de vanilie (daca dorim mai dulce vom adauga zahar pudra) si omogenizam bine. Dam la frigider pana este gata blatul.

Asezam blatul intr-o tava cu pereti detasabili, insiropam putin dupa care adaugam crema de branza si dam  la rece 30 minute

Intre timp pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit compot in loc de apa), lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam peste crema de branza si dam la frigider pana se intareste. Decoram dupa plac (eu am decorat cu mere)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte alsacienne