Tarta capsunata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 5365 vizualizari

 

e yummy yummy de-ti vine sa-ti lingi degetelele.... :p

 

INGREDIENTE

  • 1/5 kg capsuni
  • zahar pentru camarelizat
  • 1 lingura margarina

Pentru aluat

  • 3 oua mari
  • 100 g zahar
  • circa 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 3 pliculete de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta capsunata:

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

In momentul in care zaharul caramel s-a racit se aseaza peste el in tava capsunile taiate pe jumatate sau lasate intregi, in functie de cat de mari sunt. Se presara 2-3 linguri de zahar peste si se baga la cuptor pana se inmoaie un pic capsunile... maxim 7 minute.

 Pentru aluat:

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si 2 pliculete de zahar vanilat iar apoi se pune praful de copt stins. Separat se bat albusurile tare cu un praf de sare iar apoi se pun peste galbenusurile frecate. Se toarna treptat faina, aluatul arata ca de pandispan.
Aluatul se toarna peste capsunile fierbinti. Se baga la cuptor la foc mediu pana se coace aluatul. Aluatul e copt in momentul in care daca apesi cu degetul pe tarta nu-ti ramane pe deget.
Tarta scoasa din cuptor se  intoarce fierbinte pe o tava pentru a se putea desprinde cu usurinta.

 

TIPS-URI

1

Cuptorul trebuie intotdeauna incins inainte de a introduce ceva inauntru.

2

in momentul in care intoarceti tarta din tava, pentru a se desprinde mai usor bateti cu un cutit pe fundul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta capsunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

15.09.2009, 00:43

ce misto suna, tarta capsunata

ionix 1

16.09.2009, 09:29

hehehehehe... propia-mi inventie... e bunicica sa stii : hehe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan cu vişine