Este o reteta de la bunica mea, pe care m-a invatat sa o fac . Sunt taiati din cutit si intinsi cu sucitoarea.
Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine.
Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea.
Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se pudreaza cu faina se pune pe sucitoare si cu mainile se trage orizontal pe aluat (fara sa se apese)si se rostogoleste iar apoi se trage inapoi catre noi.Facem asa de cateva ori pe fiecare parte, pana devine subtire(sa se vada prin el).
Foile de taitei se pun la uscat cam 30 -40 min. Se ruleaza foaia se taie in doua si se taie cu cutitul fasii subtiri.
Se desfac cu mana si se lasa iarasi la uscat .
1
La mine aU intrat 11 linguri de faina. Trebuie sa avem grija la faina , daca este prea multa se vor infinde foarte greu si se vor farama.
2
Trebuie sa se aiba grija sa nu lasam prea mult foaia la uscat deoarece se faramiteaza la taiat.