Taitei chinezesti cu peste

de simona72 in Pastrav, 28 Feb 2013 | 6516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • medalion de pastrav somonat sau alt peste
  • o jumatate de lamaie
  • 4 frunze busuioc
  • 4frunze menta
  • o lingura sos de soia
  • o lingura sos de peste
  • o lingura ulei de susan
  • sare
  • piper

pt taitei:

  • taitei chinezesti sau orice fel de taitei
  • un morcov
  • un fir apio
  • o ceapa rosie mica sau jumatate dintr-una mare
  • 2 linguri muguri de fasole la borcan
  • un catel de usturoi
  • ardei iute
  • sos de soia
  • sos de peste
  • ulei de fistic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei chinezesti cu peste:

Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper.

Am facut o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus, am pus marinata peste peste si am dat la frigider pt o ora cel putin. L-am pus in vas termorezistent, l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 10 minute cel mult. Cit s-a facut pestele am facut taiteii. Ii punem in apa cu sare la fiert, ii lasam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Curatam legumele, le taiem julien, le punem in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de fistic, ardeiul iute l-am pus intreg si la urma l-am scos, prajim legumele 3-4 minute , cind sunt gata adaugam taiteii, sosul de peste si sosul de soia, mugurii de fasole, mai lasam 1 minut si sunt gata. Am oprit focul si am mai stropit cu putin de ulei de fistic pt a intensifica gustul.

Taiteii i-am servit impreuna cu pestele . Merge un pahar de vin rosu sau alb dupa asa masa.

 

TIPS-URI

1

se face fffff repede, mincarea o puteti combina si cu alte ingrediente, depinde ce aveti in casa si ce va place, eu niciodata nu-i fac la fel taiteii

2

este important sa aveti un peste bun, proaspat

3

uleiul de fistic da o mare parte din gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei chinezesti cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor