Ador ciupercile si-mi place maxim pestele. Am combinat padurea cu marea si rezultatul a fost unul absolut minunat. Am folosit hribi de la congelator, iar pentru peste am folosit ton din conserva.
Pentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana.
Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe pastele in apa cu sare doar jumatate din timpul indicat pe ambalaj. La mine scria 6 minute, deci le-am fiert 3 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
Pentru sos: intr-o tigaie teflonata se pun feliile de bacon la foc mic. Se prajesc pe ambele parti pana grasimea se topeste si ele devin crocante. Se scot pe servetele absorbate, iar in grasimea din tigaie se adauga putin ulei si unt. Se caleste ceapa tocata fin si usturoiul. Se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa pana ceapa s-a inmuiat. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade la jumatate. Se adauga ciupercile, 50 ml apa, se pune capac si se lasa la foc mic pana ciupercile sunt facute. Urmeaza sa punem smantana, sare si piper proaspat rasnit, patrunjelul si busuiocul tocate marunt si tonul din conserva. Se amesteca usor, se pun pastele scoase cu un cleste direct din oala in care au fiert. Se amesteca usor cu clestele, se pune capacul si se mai lasa 4-5 minute, pana pastele sunt fierte. Al dente sau mai bine fierte, dupa cum ne place. Pastele se servesc imediat cu mare pofta, stropite cu putina zeama de lamaie, cu bacon prajit si frunze de busuioc. Sa va fie de folos!!!!